voorpagina

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” padding_right=”30px” padding_left=”30px” type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”true” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” align_self=”flex-start” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Welkom bij Logopediepraktijk Leusden

Op deze website kunt u informatie vinden over onze praktijk en over logopedie in het algemeen. Voor stottertherapie verwijzen wij u door naar Stottertherapie Leusden.

Voor het maken van een afspraak kunt u zich aanmelden  via ons aanmeldformulier. Op dit moment hebben wij een wachtlijst.

Tijdens de Lockdown periode is onze praktijk geopend, aangezien onze beroepsgroep valt onder de uitgezonderde contactberoepen die zorg bieden vanuit de zorg verzekeringswet (bron website Rijksoverheid).

Dit betekent dat de behandelingen op de praktijklocatie volgens afspraak doorgaan. Vanzelfsprekend werken wij  volgens de richtlijnen van het RIVM.

Wij attenderen ouders/verzorgers erop de stoelen in de praktijkruimte niet te verplaatsen en tijdens de behandeling  op afstand te blijven zitten.

Mocht u toch de voorkeur hebben de behandeling via een televerbinding te laten plaatsvinden dan kunt u dit van te voren (zo tijdig mogelijk) aangeven bij uw logopedist.

Voor afzeggen van een afspraak kunt u ons bellen op 033-4950847 (tijdens behandelingen graag de voicemail inspreken), het contactformulier invullen via de website of een mail sturen naar: info@logopediepraktijkleusden.nl.
Indien u een hotmail- of gmail adres heeft, dan kan het zijn dat onze mail in uw spam belandt. 

Algemeen

Door te praten en te luisteren begrijpen wij elkaar. In het dagelijkse leven is het spreken onmisbaar. Om te spreken moeten we ademen, gebruiken wij onze stembanden, keel, neus, kaken, tong en lippen. Om te kunnen spreken moeten wij ook kunnen horen, denken en begrijpen. Spreken is dus een ingewikkeld proces. Stoornissen daarin worden door de logopedist behandeld op verwijzing van de huisarts, specialist of tandarts/orthodontist. Logopedie is méér dan alleen spraakles, omdat niet alleen spraakstoornissen zoals lispelen worden behandeld. Voor alle problemen die met spreken en verstaan te maken hebben, kunt u bij de logopedist terecht.

Wat doet de logopedist?

De logopedist verleent hulp bij stoornissen op het gebied van adem, stem, spraak, taal en gehoor. Deze hulp kan bestaan uit het behandelen van de stoornis, maar ook uit het afnemen van een onderzoek, het geven van adviezen en voorlichting en het begeleiden van de ouders/verzorgers/familie/leerkracht van de cliënt.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]