Het team

Margreet de Jager- Eikenaar

Sinds 1995 ben ik werkzaam als logopedist. Eerst in het speciaal basisonderwijs en vrije vestigingen en vanaf 2000 als praktijkeigenaar/logopedist bij Logopediepraktijk Leusden. Sindsdien heb ik mij verder geschoold in spraak-taalproblemen (TOS  en fonologische articulatiestoornissen), OroMyoFunctioneleTherapie bij zowel kinderen als volwassenen, executieve functies en (lees)- en spellingsproblemen. Wat ik erg belangrijk vind in mijn behandelingen, is dat de cliënt zich op zijn gemak voelt en met plezier komt om te oefenen, waardoor hij/zij zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Samen met het kind plezier maken in de behandeling, waarbij we ondertussen werken aan doelen die passen bij de hulpvraag, geeft voldoening en maakt het logopedisch werk leuk!

Het is elke keer weer een leuke uitdaging om te kijken wat de cliënt nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Hiervoor overleg ik graag met andere betrokkenen, zoals de leerkracht of een ambulant begeleider.

U als ouder bent hierbij heel belangrijk. Een goede onderlinge samenwerking en afstemming zorgt voor een vlotter behandelresultaat en dat is natuurlijk waar we naar streven.
Het geeft veel voldoening wanneer iemand meer mogelijkheden krijgt om zich te uiten en geen beperking meer ervaart in de communicatie.

Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

margreet@logopediepraktijkleusden.nl

 

 

Nanda Bakker-Kruithof

Ik ben in 1995 als logopedist afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Vanaf 1995 werk ik als praktijkeigenaar/logopedist bij Logopediepraktijk Leusden (voorheen Logopediepraktijk Rozengaarde). Daarnaast heb ik vanaf 1995 een aantal jaren voor de GGD Flevoland gewerkt waar ik op scholen kinderen screende, doorverwees en daarnaast kortdurend behandelde.

Ik heb mij verder geschoold in de behandeling van schisisgerelateerde articulatieproblematiek bij zowel kinderen als volwassenen,  fonologische stoornissen, stemproblemen, OroMyofunctioneleTherapie, behandeling van niet aangeboren hersenletsel zoals dysartrie en slikproblematiek en de behandeling van post-COVID klachten.

Ik vind het erg leuk om zowel kinderen als volwassen te behandelen. Dit geeft veel afwisseling aan het werk evenals de veelzijdige problematiek die ik behandel. Daarnaast is elke volwassene, elk kind uniek, waardoor het steeds weer een uitdaging is om te kijken welke aanpak het beste past bij deze persoon. Ik vind het erg belangrijk om ouders/verzorgers te betrekken bij de behandeling en informatie te geven zodat zij goed op de hoogte zijn van de doelen van de oefeningen en inzicht hebben in de problematiek.

Overleg met andere betrokken zorgverleners en leerkrachten vind ik erg belangrijk omdat het helpt om nog meer inzicht te krijgen in de hulpvraag, belemmeringen en natuurlijk vorderingen die een kind bijvoorbeeld in de klas maakt.

Ik ben op maandag aanwezig op de locatie in Achterveld en op dinsdag, woensdag en vrijdag op de locatie in Leusden.

nanda@logopediepraktijkleusden.nl